Гръцкият министър на здравеопазването Танос Плеврис отхвърли пред телевизия Скай възможността за

...
Гръцкият министър на здравеопазването Танос Плеврис отхвърли пред телевизия Скай възможността за
Коментари Харесай

Гърция вдигна ръце: Нямало смисъл да връща ковид мерките

Гръцкият министър на здравеопазването Танос Плеврис отхвърли пред телевизия Скай опцията за връщане на ограничаващите ограничения против КОВИД-19. Той изясни, че пикът на актуалната вълна на пандемията в страната към този момент е доближат и се следи наклонност на спад на новите случаи.

„ Няма смисъл от връщането на ограниченията “, сподели Плеврис, съобщи Българска телеграфна агенция.

Министърът съобщи, че няма напън върху системата на опазването на здравето във връзка с разполагаемостта на леглата в интензивните отделения. Що се отнася до броя на смъртните случаи в коронавирус отделенията, той изясни, че огромен брой от пациентите там са признати по друга причина, само че тъй като са дали позитивен тест за ковид, по нужда са настанени в коронавирус отделения и влизат в съответната статистика.

Той още веднъж насочи рецензия към водача на най-голямата опозиционна партия СИРИЗА Алексис Ципрас, който съгласно него е бил без маска на банкет на 24 юли в президентството във връзка на годишнината от възобновяване на демокрацията през 1974 година, макар че към момента е трябвало да съблюдава ограничавания след позитивен тест за КОВИД-19.

В началото на юни Гърция анулира съвсем всички противоепидемични ограничавания. Остана само задължението за носене на маска в градския превоз, фериботите, лечебните заведения и аптеките, както и някои условия при свижданията.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР